Luomuteen viljely Japanissa

Old Tea Shop järjestää japanilaisen teen päivän sunnuntaina 2.9.2018 klo 16.30. Paikalle tulijoita pyydetään ilmoittautumaan etukäteen tilajärjestelyjen takia 25.8.2018 mennessä osoitteeseen kauppias@oldteashop.fi.

Old Tea Shop on valinnut japanilaiset teentoimittajat vain korkeatasoisista luomuviljelijöistä. Yhteyshenkilö on Tukholmassa asuva Yuko Ono, joka on japanilaisen teen asiantuntija Pohjoismaissa. Hänellä on omat sivut (www.yukoono.se). 

Old Tea Shopissa myydään seuraavien teetilojen tuotteita:

 

1. Nakain sukutila on viljellyt teetä yli 350 vuotta. Nakait ovat 
kasvattaneet ja valmistaneet teetä ekologisesti Kiotossa vuodesta
1987. Kioton alueella valmistetaan yleensä Uji-teetä, mutta Nakait
kasvattavat teetä siinä osassa Kiotoa, jossa teetä kutsutaan nimellä
Wazuka-cha. Suku on viljellyt ja valmistanut teetä seitsemän sukupolven
ajan eli yli 350 vuoden ajan.
Old Tea Shopissa Nakain tuotteistä myydään Kukicha, Hojicha ja Matchaa.

2. Hoshino-Seichaenin teetarha Fukuokan prefektuurissa Yame on alue, joka on jo pitkään ollut tunnettu
korkealuokkaisen teen tuotannosta. Yamen sisäosissa on pieni kylä
Hoshino, joka on kuuluisa siitä, että sillä on paras Gyokuro koko
Japanissa. Hoshino-Seichaen perustettiin vuonna 1946 ja tuottaa
edelleen teetä hyvän perinteen mukaan. Heillä on oma tehdas, joka on
aivan teetarhan vieressä ja niin tee pysyy tuoreena ja korkeatasoisena
ympäri vuoden. Teetila on ISO9001 ja ISO22000-sertifioitu. Ensimmäinen tarkoittaa
sitä, että yrityksellä on laatuprosessien hallintajärjestelmästandardi,
ja jälkimmäinen tarkoittaa muun muassa, että jäljitettävyys suojataan
läpikotaisin elintarvikeketjussa.